Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Κατσαδούρος Δημήτρης ένα δικό μας παιδί

Δημήτρης Κατσαδούρος (Ζάκυνθος) : Συμμετείχε σε όλο το 90λεπτο στην νίκη της Ζακύνθου με 1-0 επί του Εθνικού Φιλιππιάδας. Το ματς ήταν για την 27η αγωνιστική του βορείου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Από δική του σέντρα προήλθε το νικητήριο γκολ του Μπάστα στο 47΄. Ο 22χρονος Ευρυτάνας παρατηρήθηκε και με την κίτρινη κάρτα συμπληρώνοντας 4 κίτρινες. Οι νησιώτες βρίσκονται στην 11η θέση, έχοντας 31 βαθμούς (1 παραπάνω από την ζώνη του υποβιβασμού).

Πηγή : EvrytaniaSport

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κατολίσθηση και καθίζηση στο δρόμο για τον Τριπόταμο


Τις προηγούμενες ημέρες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Θύμιος Μιχόπουλος, μαζί με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, κ. Τάκη και με πολιτικούς μηχανικούς της υπηρεσίας, επισκέφθηκαν σχεδόν όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και εντόπισαν τα προβλήματα που υπάρχουν κυρίως στο οδικό δίκτυο και που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.
Το πιο σοβαρό προβλημα εντοπίζεται στο δρόμο προς το Τριποτάμο  και συγκεκριμενα στα Γκορογέικα που θα δοθεί προσωρινή λύση με το δρόμο που περνάει πάνω από τα Κοψέικα. 
Στο Δήμο βρέθηκε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Σκλαπάνης, ο οποίος με τη σειρά του είδε από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, μίλησε με τον κ. Μιχόπουλο και δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης θα συνεισφέρουν στην επίλυση αυτών των θεμάτων.

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Το Δημοτικό Σχολείο μας το 1987-88

Το Δημοτικό Σχολείο του χωρίου μας, το σχολικό έτος 1987-88 με δεκάδες παιδιά, δύο - τρεις δασκάλους . Η ερήμωση των χωριών οδήγησε στο κλείσιμο του σχολείου. Η εξέλιξη πολλές φορές οδηγεί στην οπισθοδρόμηση.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Υδατοδρόμιο στη λίμνη Κρεμαστών





Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται πλέον το σχέδιο νόμου για την ίδρυση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων στη χώρα μας, το οποίο και θα έλθει σύντομα στο υπουργικό συμβούλιο.
Έπειτα από πολλά χρόνια καθυστέρησης στη διαμόρφωση του κατάλληλου νομικού πλαισίου, που οδήγησε επενδυτές σε απίστευτη ταλαιπωρία και οικονομική εξόντωση, το υπουργείο Υποδομών εκπόνησε το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, ενσωματώνοντας απόψεις που συγκεντρώθηκαν από τη δημόσια διαβούλευση.
Το νομοσχέδιο θα επιτρέπει την ίδρυση υδατοδρομίων από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, αλλά και από μεικτά σχήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ενώ θα προβλέπει γρήγορες διαδικασίες αδειοδότησης, με την πλέον κρίσιμη, αυτή της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να περνάει πλέον από την Καλλικρατική περιφέρεια και ειδικότερα από τους Δήμους. Κεντρικός φορέας διεκπεραίωσης θα είναι η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Υποδομών.
Μέσα από την δημιουργία υδατοδρομίων, στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι η προώθηση του τουρισμού και η τοπική ανάπτυξη πρωτίστως του «πονεμένου» νησιωτικού χώρου, αλλά και η παροχή εναλλακτικής μεταξύ πλοίου και αεροπλάνου στους επιβάτες.
Απώτερος στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι μετά την εφαρμογή του νόμου να εισέλθουν τα υδροπλάνα στην μεταφορική δραστηριότητα, όπου θα μπορούν να αξιοποιηθούν αντί πλοίων ή αεροπλάνων στην άγονη γραμμή ή στις διανησιωτικές συνδέσεις, ενώ θα δύνανται να καταστούν χρήσιμα και σε παραλίμνιες περιοχές, υπέρ του τουρισμού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για το θέμα αυτό έχει γίνει πριν δυο χρόνια σχετική έρευνα από χειριστές - πιλότους υδροπλάνων και το αποτέλεσμα αυτής έδειξε ότι η λίμνη Κρεμαστών, πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για την δημιουργία υδατοδρομίο.
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν υδροπλάνα – πλην ενός που βρίσκεται σε μουσείο - παρά μόνο τρία υπερελαφρά αμφίβια, εκ των οποίων πετούν τα δύο, καλύπτοντας ανάγκες αναψυχής και αθλητισμού.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011


ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2011






Με ένα ολόλευκο σεντόνι ξημέρωσε ένα τμήμα του νομού Ευρυτανίας .  Στο Τριπόταμο ενώ ξημέρωσε όμως με ήλιο  κατά τις 11 άρχισαν να πέφτουν η πρώτες νυφάδες χιονιού. Τώρα Μάρτης είναι πότε κλαίει πότε γελάε. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν οι κάτοικοί του Δήμου Αγράφων και γιόρτασαν τα κούλουμα στο Λαχανόκηπο του Τριπόταμου και προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα, παραδοσιακά εδέσματα, κρασί, ποτά, αναψυκτικά και ο κόσμος γλέντησε με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.Εκεί παραβρέθηκε ο Δήμαρχος  Αγράφων Δημήτρης Τατσης  ο Αντιδήμαρχος Δημήτριος Βελαέτης και ο Αντιδήμαρχου Ευθύμιος Μυχόπουλος .

Κούλουμα στον Τριπόταμο έκανε ο Δήμος Αγράφων, με θέα τη λίμνη Κρεμαστών




Εκτύπωση
  

Τα ορεινά και απομακρυσμένα Άγραφα Ευρυτανίας ζωντάνεψαν από κόσμο το τριήμερο                                                                   της Αποκριάς. Οι πιο τολμηροί έμειναν και την Καθαρά Δευτέρα να γιορτάσουν τα Κούλουμα, σε μια παραδοσιακή γιορτή που μετατράπηκε σε πανηγύρι στο Λαχανόκηπο του Τριποτάμου. Με θέα την Λίμνη Κρεμαστών και σε στεγασμένο χώρο, η εκδήλωση της Δημοτικής Αρχής Αγράφων αγκαλιάστηκε από κατοίκους και επισκέπτες.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ



Ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει κούλουμα την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07/03/2011 στην θέση « Λαχανόκηπος» στο Χωριό μας.
Θα προσφερθούν δωρεάν νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα κρασί λοιπά ποτά, αναψυκτικά με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής
.