Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

Δηλώσεις Γέροντα Δοσίθεου – Ηγούμενου Ι.Μ. Τατάρνης ΕυρυτανίαςΆνοιξαν οι εργασίες του δευτέρου διεθνούς συνεδρίου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της Υγείας που διοργανώνεται στη Ρόδο και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλάς, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Το συνέδριο διοργανώνεται, με την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Η Προ των Πυλών του Θανάτου Μέριμνα» και ασχολείται με τον θάνατο από ιατρικής, θεολογικής, φιλοσοφικής, ψυχολογικής και ποιμαντικής πλευράς, με μια ιδιαίτερη έμφαση στην ανακουφιστική φροντίδα  και την ιατρική, ψυχολογική και πνευματική μέριμνα που προσφέρεται σ’ αυτούς που πάσχουν από ανίατες ασθένειες και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της ζωής τους. Είναι γεγονός ότι η μέριμνα που προσφέρεται στους ανθρώπους που βρίσκονται μπροστά στην «πύλη του θανάτου» γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη και δύσκολη στις μέρες μας.
Στο περιθώριο του συνεδρίου, σε δηλώσεις του ο Αρχιμανδρίτης Γέροντας Δοσίθεος, υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξει τρόπο ‘σκέψης’ και η εκκλησία ώστε «ο κλήρος να κατέβει πιο κοντά στον λαό και να αποτελέσει ένα σώμα.
Υπό αυτή την κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, η εκκλησία, αυτή τη στιγμή δίνει εξετάσεις. Ελπίζω να μην απορριφθούμε ούτε να μείνουμε μετεξεταστέοι διότι αυτή η κρίση είναι πνευματική και ηθική».
Κλείνοντας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Ο ρασοφόρος δεν πρέπει να κάνει πολυτελή βίο. Η ζωή μας πρέπει να είναι ταπεινή και σεμνή…»
Φώτο: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: