Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2011

Παγωτό της Μονής Τατάρνας


Είναι ένα πολύ νόστιμο, εύκολο και ωραίο παγωτάκι που το φτιάχνει ένας μοναχός στην Μονή Τατάρνης στον Νομό Ευρυτανίας.
Παγωτό της Μονής ΤατάρναςΣυστατικά
  • 1 κουτί μόρφατ
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη ψιλή
  • 2 βανίλιες
  • κακάο, νες καφέ, φυστίκι αιγίνης ανάλατο τριμμένο

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο δυνατό του μίξερ για να αφρατέψει την μόρφατ με την ζάχαρη.
  2.  Αφού αφρατέψει για τα καλά, ρίχνετε τους κρόκους αυγών και συνέχίζετε για 5 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε τις βανίλιες και το γάλα και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  4. Αφού ολοκληρώσετε το βάζετε στο ψυγείο για τρεις ώρες. Έπειτα το βγάζετε και ανάλογα ή το μοιράζετε για να κάνετε διάφορες γεύσεις ή το αφήνετε ως έχει, το ξαναχτυπάτε με το μίξερ και προσθέτετε κακάο ή νες καφέ ή τα τριμμένα φυστίκια για γεύση φυστικιού. Το βάζετε πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες, το βγάζετε το ξαναχτυπάτε και τελος το αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να το καταναλώσετε!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ για να το κάνω σοκολατένιο βάζω περίπου τρεις κουταλιές της σούπας κακάο γεμάτες. Για την γεύση φυστίκι, τρίβω αρκετό φυστίκι και το αναμειγνύω. Αν πάλι θέλετε να δώσετε γεύση φουντουκιού ή πορτοκαλιού ή ότι άλλο θέλετε, βάλτε μια κουταλιά της σούπας λικεράκι με προτεινόμενη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: