Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Με επιτυχία οι εκδηλώσεις για τη μάχη της Τατάρνας



Ο άστατος καιρός δε στάθηκε εμπόδιο στους δεκάδες επισκέπτες, που βρέθηκαν στη θέση «Λαχανόκηπος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριποτάμου, την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2001, για να λάβουν μέρος σ’ αυτήν την εκδήλωση τιμής και μνήμης.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση Μνήμης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτωλοακαρνανίας για τη Μάχη της Τατάρνας.
Φέτος, συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ‘21 στη Ρούμελη, που έγινε στις 22 Μαρτίου 1821, και ο Σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Αγράφων απέδωσαν φόρο τιμής, στους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν το αίμα τους για μια πατρίδα ελεύθερη και υπερήφανη.
   Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τριποτάμου, ενώ στη συνέχεια στη θέση Λαχανόκηπος και στο μνημείο των πεσόντων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Η πρόεδρος του Συλλόγου εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων κ. Νίκος Φούκας και κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας Θωμάς Μπόνιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγράφων κ.κ. Βάσω Φεγγούλη, Πάνος Γκορόγιας, Λεωνίδας Τελώνης, Κώστας Μάκκας, ο εκπρόσωπος του δήμου Αγρινίου κ. Γιάννης Καλαντζής, ο πρώην Δήμαρχος Στράτου κ. Τζαμαλής, ο Πρόεδρος του Πανευρυτανικού Συλλόγου κ. Νταλλής, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και φυσικά κάτοικοι του χωριού και γύρων περιοχών, καθώς και πάρα πολλοί επισκέπτες.
Να σημειωθεί εδώ, πως ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτ/νίας, είναι ένας δραστήριος σύλλογος, ο οποίος με τις μέχρι τώρα ενέργειές του έχει προσφέρει πολλά στο χωριό, και κατάφερε να δημιουργήσει, μαζί με τη πολύτιμη βοήθεια του τέως Δήμου Φραγκίστας, έναν κοινόχρηστο χώρο, στεγασμένο για πολλαπλές χρήσεις, πραγματικό στολίδι για την περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: